Bilancujeme rok 2021

Bilancujeme rok 2021

20.01.2022
3 min.

Rok 2021 bol pre nás mimoriadne úspešný. Aby sme mohli ďalej napredovať, vraciame sa späť k udalostiam, ktoré nás k tomuto úspechu doviedli.

Rok expanzie a lámania rekordov

Uplynulý rok bol pre nás odrazovým mostíkom pre naplnenie našich cieľov.

Hneď v januári sa nám podarilo spracovať rekordných 36 projektov. To nás nakoplo a v ráznom tempe sme pokračovali aj počas ďalších mesiacov. 

Historický rekord napokon padol v máji, kedy sme Titanmi zbrojili až 57 projektov

Ešte predtým, sme v apríli získali na svoju stranu finančného investora – slovenskú private equity spoločnosť Sandberg Capital, ktorý nám pomáha napĺňať ambície zahraničnej expanzie. 

Rok sme nemohli uzavrieť lepšie ako nájdením silného spojenca. V decembri sme sa oficiálne spojili s českým tímom Bridgewater, u ktorého sme našli nielen skvelých biznis partnerov, ale aj priateľov a veríme, že v nasledujúcom roku spoločne dosiahneme ešte lepšie výsledky. 

Rekordy padali zo všetkých strán

Aj keď mnohé odvetvia stagnovali, IT rástlo rekordným tempom. Dopyt po freelanceroch vzrástol o 96%, vďaka čomu sme pomohli až 516 IT projektom

Ponuka projektov bola skutočne rozmanitá a naši Titani mali z čoho vyberať.

S istotou môžeme konštatovať, že sa obracia karta a čoraz viac rastie záujem o off-site (homeoffice) projekty. Oproti minulému roku sme dosadzovali trojnásobne viac IT špecialistov v off-site režime, spolu až 250, a na web sme nahodili 243 kombinovaných (off-site + on-site) projektov.

Priemerný čas strávený na projekte opäť rastie

Po miernom poklese, zaznamenanom v roku 2020, priemerný čas na projekte v roku 2021 opäť vzrástol. Zo 7,4 mesiaca sme sa v roku 2021 vyšplhali na 7,8 mesiaca.

Aj keď sme stále čelili neznámemu nepriateľovi, situácia už bola stabilnejšia a klienti sa nebáli ísť do dlhodobejších spoluprác. 

Najžiadanejšie pozície prekvapili

Ako už býva zvykom, najžiadanejšou pozíciou sa opäť stala pozícia Java programátora. Už dlhé roky si drží prvenstvo a s 85-timi projektami naozaj zaslúžene. Na druhom mieste sa už tradične nachádza pozícia JavaScript programátora s počtom 61 projektov.

Chvíle socializácie dodali nádej

Hoci situácia nebola ani v roku 2021 ideálna, aspoň na jeseň sme sa stihli zúčastniť 2 eventov, ktoré neboli online. Čas strávený na podujatí Forbes 30pod30 a testerskej konferencii SANAE BEER.EX nám dodal nádej, že situácia sa zlepšuje. Veríme, že v tomto roku si takýchto chvíľ užijeme viac.

Rok 2021 bol bohatý na udalosti aj v našom internom tíme. Prijali sme 6-tich nových kolegov a oslávili ôsme narodeniny. Vďaka rýchlemu rastu sme reorganizovali interné rozdelenie tímov a vytvorili nové role Key Account manažéra a Business Development manažéra.  

Nezabudli sme ani na aktivity, ktoré majú zmysel

Aj v roku 2021 sme pokračovali s online workshopom Zabodujem svojím CV. Študentom stredných škôl naši recruiteri dodali odvahu presadiť sa na trhu práce a ísť za svojimi snami. Deti sú naša budúcnosť, a preto budeme naďalej radi prispievať k ich kvalitnému vzdelávaniu. 

Pod krídla sme si vzali aj tému duševného zdravia. Stali sme sa partnermi podcastu Nevyhorení, ktorý sa venuje dôležitej oblasti našich životov. O duševnom zdraví sa aj vďaka podcastu čoraz viac hovorí a sme radi, že môžeme byť súčasťou tohto krásneho projektu. 

Plní síl a ambícií

Úspechy, ktoré sme oslavovali mesiac po mesiaci nás všetkých nakopli a motivovali na sebe ďalej pracovať. Nechceme však zaspať na vavrínoch, a preto plní ambícií vchádzame do roka 2022 a tešíme sa, čo prinesie.

Ďakujeme všetkým, ktorí v tomto roku stáli pri nás, pretože iba vďaka vám sme mohli zažiť náš najlepší rok. 

Za 9 rokov sme našim freelancerom ponúkli už 2030 projektov z celého sveta. Každý mesiac je na našom webe 40+ nových IT príležitostí. Všetci Titani u nás majú svoje miesto a vedia, že sa na nás môžu spoľahnúť počas celej spolupráce. 

Od týchto skúseností ťa delí už iba jeden krok. Napíš nám a staň sa súčasťou tímu, ktorý odhodlane bojuje a aj v ťažkých časoch dokáže lámať rekordy.

JOIN THE TITANS. SUCCESS BEGINS WITH COURAGE.

30 807

Titanov, ktorí sa
k nám pridali

654

Klientov, ktorí sa
k nám pridali

425 987

Úspešne dodaných
man-days