CodeCon pristane aj “perle na Váhu”

CodeCon pristane aj “perle na Váhu”

07.12.2023
4 min.

Veliteľské rozkazy zneli jasne: preskúmať neprebádané územie na severe a otestovať statočnosť sŕdc potenciálnych spojencov. S hrdosťou oznamujeme, že naša výprava na CodeCon naprieč zasneženou krajinou sa skončila radostným úspechom – a množstvom skvelých zážitkov!

Počas druhej svetovej vojny bola skladom nábytku a obilia, neskôr socialistickým domom osvety či parkom kultúry a oddychu, až kým ju nezačala využívať vysoká škola dopravy a spojov. Po Nežnej revolúcii z nej zas spravili kino centrum. 

Kto by si bol pomyslel, že na sklonku roka 2023 sa zrekonštruovaná synagóga stane oázou pre špičkových programátorov! Keď však nájdete zaujímavú spoločnosť spriaznených duší plných úprimného záujmu, nezáleží na tom, v akej budove sa nachádzate. A tak ako poznamenal architekt rekonštrukcie neologickej synagógy, schopnosť absorbovať početné zmeny je zrejme najúžasnejšou črtou tejto národnej kultúrnej pamiatky. 

Čo ponúkajú regióny

Spomienky židovskej stavby premiešali rozhovory IT špecialistov z rozličných kútov Slovenska. Neodradilo ich ani mrazivé decembrové ráno, počas ktorého prúdili v čoraz hustejšom rade k stánkom partnerských značiek rozmiestnených okolo množstva stoličiek. A ani tých nebolo napokon dosť! Fascinujúce prednášky lídrov z praxe totiž zaujali dav natoľko, že mnohí nadšenci ich počúvali aj na chodbe. 

Potvrdilo sa to, čo si uvedomovali aj organizátori CodeConu. Top mysle a budúci developerskí lídri čakajú nielen v Bratislave, ale sú roztrúsení i naprieč regiónmi. Po prvý raz sa tak jedna z najväčších IT konferencií presunula do malebnej Žiliny, ktorá sa do histórie podujatia zapísala na jednotku s hviezdičkou – rovno pod maľbou Dávidovej hviezdy v kupole. 

CodeCon slávnostne otvoril Ján Gordulič, ktorého entuziazmus a charakteristický humor sprevádzal účastníkov, až kým sa v uliciach opäť nezotmelo. Niektorí z vás si možno spomínajú na jeho stand-up o Titanoch, ktorý predviedol pred pár mesiacmi na bratislavskej akcii. Súhlasíme, že IT témy mu pristanú, a tak sme sa potešili, že sa stal tvárou jej žilinského dvojčaťa. 

Žilinský CodeCon dostal sympatickú tvár.

Prečo je CodeCon elýziom pre ajťákov

Prednášky “naprogramované” pre vývojárov, ktorí sa chcú ďalej rozvíjať a spoznávať najhorúcejšie trendy z ich sveta, striedali panelové diskusie a zvedavé otázky, ktoré publikum kládlo cez SLIDO aplikáciu. Na osvieženie si organizátori prichystali aj zábavný kvíz s originálnymi otázkami, do ktorého sa zapojili aj partnerské značky. 

Jednou z najdôležitejších pridaných hodnôt CodeConu bolo sieťovanie, ktoré bolo podporené chytro vymysleným benefitom. Ak návštevníci prekonali nesmelosť a prišli sa porozprávať k stánkom IT firiem, mohli získať pečiatku, a ak ich nazbierali desať, boli zaradení do súťaže o luxusný iPad. 

Dohromady si podujatie zaznačilo v kalendári viac ako 650 vývojárov, ktorí dozaista ocenili jeho dostupnosť – vstupné na každý CodeCon je totiž zdarma. Okrem ZAIT stagu v Novej synagóge sa návštevníci stretli aj pri Rosenfeldovom paláci, kaviarenskom stagi a Banke Žilina. Tzv. “perla na Váhu” rozhodne prerazila cestu ďalším mestám, ktoré ukrývajú geograficky vzdialené talenty ajťáckeho sveta. 

CodeCon je elýziom pre ajťákov.

CodeCon už tradične zdobí modrá

Mnohí z tých, ktorí sa prišli ponúknuť vegánskymi čokoládkami a krovkami rozpúšťajúcimi sa na jazyku, nás Titanov v blankytnej farbe dobre poznalo. Vymenili si skúsenosti s našimi recruitermi, zaregistrovali sa do databázy budúcich superhrdinov a potom im zrak padol na vysoký stolík – a v očiach im zasvietili iskričky vzrušenia. 

Majestátne Lego v podobe Batmobilu prilákalo nemalé množstvo ajťákov, ktorí si odhodlane zmerali sily v súťaži zvanej Code Hunting. Vylúštiť museli tri kolá pestrých úloh, pri ktorých sa zapotili, a to všetko pod prísnym hodnotením časomiery. Tí najlepší vytrvali a poobede si víťaz hrdo odniesol zlaté rúno v trochu modernejšej podobe!

Porazených sme utešili aspoň komiksami o dobrodružstve, ktoré môžu jedného dňa zažiť aj oni, a nálepkami našich ikonických titanov. Kým sa k nám pridajú, budú im pripomínať, že ich túžba po slobode, projektoch svetovej kvality a nadštandardnom finančnom ohodnotení môže byť vyslyšaná. A čo zaváži ešte viac, môžu byť súčasťou komunity ďalších geekov s brilantnými schopnosťami, vášňou pre sebarozvoj a so snom o vlastnom dobrodružstve bez obmedzení. 

Ak rozprávame aj vašim jazykom, budeme radi, ak nás oslovíte a my vám s radosťou vysvetlíme, ako by mohla prebiehať naša spolupráca. A možno spolu prehodíme aj slovko-dve o CodeCone a vašich dojmoch! Čaká na vás ponuka špičkových IT projektov zo slovenskej aj zahraničnej sféry a z najrozličnejších odvetví, ako i recenzie freelancerov, ktorých sme doteraz prijali do svojich radov. 

Na CodeCon si vždy nachystáme lákavé prekvapenia pre návštevníkov.

V neposlednom rade ďakujeme, že sme na CodeCone mohli byť s vami a spoznať ďalšie generácie IT nadšencov. Tešíme sa na ďalšie stretnutie s obľúbenými i novými tvárami, ktoré prebehne už o pár mesiacov! 

31 473

Titanov, ktorí sa
k nám pridali

663

Klientov, ktorí sa
k nám pridali

435 090

Úspešne dodaných
man-days