From zero to hero

From zero to hero

22.03.2023
4 min.

Začínali sme od nuly. Od nápadu, ako IT freelancerom zabezpečiť férové podmienky a klientom dodávať kvalitných ľudí na ich IT projekty. Dnes už s obrovskou armádou hrdinov – Titanov, posilňujeme stovky projektov na Slovensku aj v zahraničí. Oslavujeme 10-ty rok na trhu a tak sme si pripravili 10 highlightov, ktoré nás k tomu doviedli:

1.Založenie TITANS a prvý freelancer

Presne 15.3.2013 sme začali prepisovať dejiny slovenského IT freelance sveta. V tom čase sedeli Marek a Robo v malom zaprašenom office na dvoch fľakatých stoličkách plní ambícií zmeniť svet IT freelancingu. Odrazovým mostíkom sa stal prvý alokovaný freelancer, Delphi programátor, ktorého sme dodali menšej spoločnosti v Žiline.

2.Rozširovanie tímu a priestorov

Po prvom roku už malý office a dve stoličky nestačili. Desiatky freelancerov už na projekty zbrojil rozšírený tím o recruiterov. Tých postupne dopĺňali ďalší členovia, až sa z jednej kancelárie dnes stalo 410m232 ľudí v internom tíme na oddeleniach recruitment, sales, finance, marketing, IT, HR a back-office a 20 000 IT freelancerov v zálohe.

Nové priestory, meeting room. Hero.

3.Líder na trhu

Posilnený tím, spokojní freelanceri aj klienti nás po 4 rokoch pôsobenia dostali na pozíciu lídra, na ktorej sa držíme dodnes. Ako líder v oblasti outsourcingu IT špecialistov na slovenskom trhu sme pripravení si túto pozíciu obhájiť aj v ďalšej dekáde.

Zakladatelia TITANS freelancers v čase, keď sme sa stali lídrom na trhu

4.Diamanty slovenského biznisu

Rok na poste lídra sa odrazil v prvom väčšom ocenení. V roku 2018 sme sa stali Diamanty slovenského biznisu. Toto ocenenie sme získali ako podnik s rýchlym, ale hlavne zdravým rastom. Rásť je pre nás jedným z cieľov aj dnes. Doteraz nám titulka Forbes pripomína, že rásť rýchlo a rásť zdravo musí ísť ruka v ruke.

Titulka časopisu Forbes

5.Vstup investora a prvá akvizícia

Vždy sme chceli expandovať aj za hranice Slovenska. Dva roky sme zvažovali rôzne scenáre a spôsoby, ako na to. Nakoniec sme sa rozhodli pre partnerstvo so slovenskou private equity spoločnosťou Sandberg Capital a tá nám začala pomáhať s napĺňaním našej ambície zahraničnej expanzie. Len pár mesiacov od vstupu investora sa nám podarilo akvirovať českú spoločnosť BRIDGEWATER. Cieľ vybudovať z TITANS stabilného nadnárodného hráča je touto akvizíciou opäť o čosi bližšie.

Investor, CEOs

6.Eventy

K míľnikom, ktoré nás doviedli až k oslave desaťročnice určite patria aj eventy. Obľúbená aktivita, kde sa stretávame s IT komunitou, vymieňame si skúsenosti a zdieľame spoločné zážitky nás každý rok spája top IT špecialistami a firmami. Našou srdcovkou sú hlavne eventy, kde sme ako hrdý partner už od ich začiatku, CodeCon a PyCon. Ak si ešte neokúsil čaro IT eventov, tento rok sa na teba tešíme!

Náš tím na CodeCon-e

7.Partnerstvá & CSR

Počas desiatich rokov sme rozhodne nemysleli len na seba. Náš čas, peniaze aj skúsenosti sme často a radi venovali aktivitám a pekným projektom, ktoré stálo za to podporiť. Naša recruiterka Sylvia rozbehla projekt „Prvý krok za prácou snov“, ktorým pomáha študentom stredných škôl vytvoriť špičkový životopis a vedieť sa predať na trhu práce.

Podporili sme tiež vznik projektu „Nevyhorení“ pod hlavičkou Forbes, tábor pre talentované deti LSTME, program na zlepšenie vzťahov a duševného zdravia u detí Emocionálny kompas, inkluzívnu škôlku pre rozmanité deti Rozmanita či vzdelávaciu platformu Hemisféra. Cez nadáciu Pontis sme sa zapojili do projektu Budúcnosť inak, na Lýceu C.S.Lewisa náš interný tím súčasne pomáha s praktickou výučbou a školstvo sme podporili aj viacerými projektami od LEAF.

V IT sfére sme sa angažovali na podporu žien cez Aj Ty v IT a už niekoľko rokov sme členom Slovensko.digital. Nezabudli sme ani na znevýhodnených. Tých sme podporili cez občianske združenia Svetielko nádejeCesta vonTvoj Buddy a prostredníctvom benefičných podujatí Veľa lásky a Rally radosti.

Budeme radi, ak sa k nám pridáš a niektorý z týchto projektov podporíš aj ty.

Deti na letnom sústredení

8.Spoločné aktivity

Aby sme mali motiváciu púšťať sa do ďalších IT výziev, občas potrebujeme vypnúť notebooky, oprášiť tenisky alebo sa hodiť do gala. Našou každoročnou tradíciou je štafetový polmaratón, kde spolu s freelancermi nabeháme takmer 100 km. Nesmieme zabudnúť ani na aktivity z teambuildingov, osláv, vianočných večierkov či spoločných posedení pri kofole (čítaj pive). :)))

Náš tím na teambuildingu v Modre

9.Redizajn

Posledný rok sme sa rozhodli oprášiť aj starú prilbu a našich Titanov vyzbrojiť modernými zbraňami. Pôvodný tvar prilby sme sa snažili čo najviac zachovať, avšak dodať jej výraznejšie, akčnejšie a modernejšie črty. Titani dostali modernú výzbroj, svetelné prvky a s múdrosťou starých gréckych bohov mieria čeliť technologickým výzvam budúcnosti.

Redizajnované logo from zero to hero

10.Nový web

Čerešničkou na torte s 10-tkou bude nový web, ktorým odštartujeme ďalšiu dekádu TITANS. Ten sa bude niesť v duchu moderných Titanov s komiksovými prvkami. Súčasťou webu bude aj portál, kde si budú môcť freelanceri vyberať z množstva projektov. Svetlo IT sveta uzrie už čoskoro. Zatiaľ prinášame aspoň malú ochutnávku.

Ukážka nového webu: IT projekty. From zero to hero.
Ukážka nového webu: odmena, Zero to hero
Ukážka nového webu: mapa. Hero

From Zero to Hero

Od nuly k hrdinom. Začali sme na nule a dnes s armádou Titanov oslavujeme 10 rokov na trhu. Ďakujeme freelancerom, klientom, partnerom, internému tímu a všetkým, ktorí s nami už desaťročie čelia IT výzvam. 

Počas desiatich rokov sme našim freelancerom ponúkli 2610 projektov z celého sveta, dodali sme viac ako 140 000 manday-ov a naplnili IT potreby vyše 300 klientov

Ak ešte nie si súčasťou sveta Titanov, ozvi sa nám a vstúp s nami do ďalšej dekády.

30 832

Titanov, ktorí sa
k nám pridali

655

Klientov, ktorí sa
k nám pridali

425 987

Úspešne dodaných
man-days